Her er udgifterne til havebrug

Mennesker har godt af grønt. Undersøgelser viser, at det har en beroligende virkning at se på planter. Det er blandt grundene til, at større byer i dag satser på grønne arealer i kontrast til tidligere tiders betonjungler. For mange boligejere in spe vejer muligheden for havebrug tungt, når det kommer til valg af hus. Det er sjovt at drive have, men det kan også være dyrt.

Hvilke udgifter er forbundet med havebrug, og hvordan kommer du på økonomisk bedst vis i gang med at den yderst sunde fritidsinteresse, det er at skabe lidt ekstra grønt på denne jord?

Uundgåelige haveudgifter

Antager vi, at du allerede har arealet til at dyrke grønt og ikke skal til at spekulere i drivhuse eller højbede, er der nogle faste årlige udgifter, du meget let kan budgettere god tid i forvejen:

  • Udgifter til planter og frø.
  • Udgifter til muld, gødning og træflis.
  • Redskaber til at støtte planters vækst, for eksempel pergolaer.

Endelig kommer udgiften til vand, der enten bliver middelstor eller ret beskeden, afhængigt af hvilken type planter du ender med at dyrke. Er du kløgtig, kan du spare penge flere steder.

Her kan du spare penge

At plante frø er at skyde med spredehagl. Mange frø bliver til intet, for at få bliver til noget. Du kan øge sandsynligheden for, at frø ikke går tabt, ved at huse plantede frø indendørs i urtepotter i planternes første levetid. Allerede dér skåner du frøene fra fugles fortærende næb.

Du kan med fordel tænke kvantitet versus kvalitet ind i havebrug. Flere planter betyder flere udgifter og færre næringsstoffer i jorden til hver enkelt plante, der så betyder mere gødning.

Har du drømme om ambitiøse haveprojekter, så lån penge eventuelt. For eksempel med et lån fra Ferratum Bank kan du sparke gang i havedrømmene nu og betale senere.

Rul til toppen