Få råd til alle julegaverne på SU

Før du ved af det, er sommeren over, semestret er startet igen, og julen er lige på trapperne. Julen er som regel en dejlig højtid med tid til familie, lækker mad og mange festligheder, men det er også tiden for julegaver. Hvis du skal ud for at købe julegaver til hele familien, kan det dog hurtigt blive en dyr affære. Det er derfor en god ide på forhånd at overveje grundigt, hvordan kan få fat i pengene til julegaver på.

Sådan sparer du op til julegaverne som studerende

Som studerende på SU har du ikke nødvendigvis mange penge til rådighed mellem hænderne hver måned. Der skal først og fremmest gå penge til bolig, udgifter og mad. Det betyder dog ikke, at det ikke kan lade sig gøre at spare op til julegaver i december. Du kan nemlig spare pengene sammen på flere måder:

  • Hvis du mangler penge til julegaver, kan du overveje muligheden for at optaget et Kviklån studerende.
  • Den sikreste måde at spare op på er dog ved at spare op på den gammeldags måde, hvor du hver måned lægger penge til side. Selv på SU kan det være, at du kan lægge et lille beløb til side. Det kan dog være en god ide at starte i god tid, så du ikke pludselig bliver overrasket af julens kommen.
  • Har du ikke mulighed for at lægge penge til side i flere måneder, kan du også prøve at finde et studiejob. De ekstra penge kan med fordel gå til julegaver, men de kan også være en god buffer for dig fremover. Det er nemlig svært at vide, hvornår der kommer en uforudset regning ind ad døren, eller om du har brug for et indskud til en ny lejlighed inden for den nærmeste fremtid.
Rul til toppen